Alți 115 cetățeni români au fost repatriați din Israel

Un număr de 115 cetățeni români au revenit în țară în data de 9 octombrie 2023, din Israel, în urma deteriorării situației de securitate din statul Israel și Fâșia Gaza. Aceștia au beneficiat de o cursă operată de o companie aeriană privată, conform unui comunicat emis de Ministerul de Externe.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat că această repatriere a fost posibilă datorită demersurilor constante ale Celulei de Criză a MAE. Echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv și a Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, împreună cu echipa din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE, au rămas pe Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv pentru a asigura asistență consulară cetățenilor români rămași în regiune.

Ministerul de Externe face apel la toți cetățenii români aflați în Israel să comunice datele lor de identificare și coordonatele personale la adresa de e-mail telaviv@mae.ro și la numerele de telefon de permanență ale Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279, și ale Consulatului General de la Haifa: +972 543 998 038. Acest lucru va permite autorităților consulare să poată contacta și asista eficient cetățenii români.

În plus, MAE reiterează recomandarea adresată celor care intenționează să călătorească în Statul Israel să își reprogrameze călătoria, având în vedere situația de securitate din zonă. Siguranța cetățenilor români rămâne o prioritate pentru Ministerul de Externe, iar aceste măsuri au fost luate pentru a asigura protecția și sprijinul necesar în această perioadă tensionată.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *