Alte trei nave cu cereale ucrainene au pornit din porturile de la Marea Neagră

Alte trei nave cu cereale ucrainene au plecat vineri din porturile de la Marea Neagră, iar încă una se îndreaptă spre Ucraina unde urmează, de asemenea, să fie încărcată cu grâne, a anunţat vineri ministerul apărării din Turcia, conform AFP, potrivit Agerpres.

Cargoul Navistar, sub pavilion panamez, a pornit de la Odesa către Ringaskiddy, în Irlanda, având la bord 33.000 de tone de porumb. Rojen, sub pavilion maltez, transportă 13.000 de tone de porumb de la Cernomorsk către Teesport, în Anglia. Nava turcească Polarnet, care aştepta la Cernomorsk, se îndreaptă către Karasu, port de pe coasta turcă a Mării Negre. Totodată, cargoul Fulmar, cu pavilion din Barbados, urmează să ajungă la Cernomorsk, unde va fi încărcat cu cereale, arată informaţiile difuzate de Centrul de Coordonare Comună şi de ministerul apărării de la Ankara.

Potrivit Centrului de Coordonare Comună, înfiinţat la Istanbul în urma înţelegerii internaţionale din 22 iulie, se intenționează ca, de acum, mai multe nave să fie transportate concomitent, pe un culoar securizat de traversare a Mării Negre, pentru a se evita eventuale mine, care au fost amplasate anterior de Ucraina pentru protecţia coastei.

Luni, nava Razoni a plecat de la Odesa către Tripoli, în Libia, cu primul transport de cereale din Ucraina.

Laura Groșereanu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *