Olanda nesigură? Alertă de securitate privind Prințesa moștenitoare

Familia regală a anunțat că Prințesa moștenitoare olandeză, Catharina-Amalia, în vârstă de 18 ani, a fost relocată din căminele studențești din Amsterdam, în cadrul Palatului Regal, din cauza amenințărilor la adresa securității sale.

Aceștia au specificat că moștenitoarea tronului olandez va fi prezentă de acum doar la cursuri în incinta Universității din Amsterdam.

Amalia, al cărei titlu oficial este Prințesa de Orange, a început anul universitar la Universitatea din Amsterdam și spera să trăiască într-un stil de viață tipic studențesc.

Cu toate acestea, regele și regina Olandei au dezvăluit că măsurile ce țin de securitatea prințesei au fost înăsprite semnificativ, deoarece autoritățile doresc să elimine posibilitatea unui atac sau a unei tentative de răpire.

În timpul unei vizite de stat în Suedia, regele Willem-Alexander a declarat: „Ca tată sunt într-o situație foarte dificilă”, iar regina Maxima, vizibil emoționată, a spus că amenințările la adresa securității prințesei Amalia au avut „consecințe enorme asupra vieții acesteia”.

Nu au existat detalii despre natura acestor amenințări, însă mai multe ziare olandeze au scris că prințesa se află sub o supraveghere sporită, din cauza unor temeri că ar putea fi răpită sau atacată.

Între timp, ministrul olandez al Justiției și Securității, Dilan Yeşilgöz-Zegerius, a scris pe Twitter că, deși nu a putut spune nimic concret despre amenințările sau măsurile de securitate puse în aplicare, garantează „că serviciile noastre de securitate lucrează intens, zi și noapte, pentru a-i garanta siguranța Prințesei.”

Facebook

Comentarii

48 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *