Alertă de atac aerian la Kiev. Apărarea ucraineană a doborât opt drone

Ucraina a doborât, la primele ore ale dimineţii, opt rachete ruseşti care se îndreptau în direcţia Kievului, în urma unui atac combinat ce a inclus şi drone kamikaze Shahed, a indicat armata ucraineană, potrivit Agerpres.

Optsprezece drone „Shahed” au fost lansate de Moscova în cursul nopţii de duminică spre luni din Crimeea (anexată), fiind toate distruse de apărarea antiaeriană ucraineană, „majoritatea în regiunea Nikolaiv (Mikolaiv, sud)”, au indicat forţele aeriene ale Kievului.

La Kiev, s-au auzit mai întâi exploziile, iar apoi la câteva clipe după a fost anunţată alerta de raid aerian.

Autorităţile au explicat această întârziere a activării sirenelor prin faptul că ruşii au atacat regiunea Kievului cu rachete care zboară pe o traiectorie balistică, fiind mai puţin vizibile pentru radar.

În total, apărarea antiaeriană a distrus opt ţinte aeriene care zburau în direcţia capitalei pe o traiectorie balistică, au precizat Forţele aeriene ucrainene.

În urma impactului, fragmente de rachete au căzut în districtul Darniţki, în sud-estul capitalei.

Patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind rănite de schije.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a detaliat că un fragment de rachetă căzut a avariat o clădire în construcţie, provocând un incendiu ce a fost stins rapid, în timp ce o altă bucată de proiectil a căzut pe un gazon.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *