Alertă cu bombă în școlile din Kiev

Autoritățile din Kiev s-au confruntat astăzi cu o nouă alertă cu bombă, care a generat îngrijorări în rândul populației, la doar trei zile de la începerea noului an școlar. Administrația militară a capitalei Ucrainei a anunțat că au fost primite amenințări cu bombă la toate cele 420 de școli din oraș.

Această nouă amenințare vine în contextul în care Kievul a fost recent lovit de o serie de alerte false cu bombă și amenințări de securitate. Autoritățile au declarat că, deși nu au furnizat detalii specifice despre amenințare, poliția și echipele de salvare au luat imediat „măsurile necesare” pentru a investiga și gestiona situația.

Într-un gest de precauție, din cauza riscului constant de bombardamente rusești, 417 dintre cele 420 de școli din Kiev au amenajate adăposturi subterane care pot găzdui până la 190.000 de persoane. Aceste adăposturi au fost create pentru a proteja viața elevilor și a personalului școlar în cazul unei eventuale amenințări reale.

De asemenea, este important de menționat că, potrivit informațiilor furnizate de președinția ucraineană, în cursul conflictului cu Rusia, 3.750 de școli din Ucraina au fost distruse de rachete și bombe rusești, amplificând preocupările pentru siguranța educației în această țară.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a subliniat importanța asigurării unui învățământ de calitate în ciuda amenințărilor continue. „Majoritatea absolută a școlilor din Kiev continuă să ofere educație în clasă pentru aproximativ 240.000 de elevi, în comparație cu 94.000 în anul precedent”, a declarat primarul, evidențiind determinarea orașului de a-și menține sistemul educațional în funcțiune.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *