Alegeri regionale în Italia: Coaliția de dreapta obține o victorie zdrobitoare

Coaliția de dreapta din Italia a obținut victorii uriașe în alegerile regionale cheie din Lombardia și Lazio – în timp ce poziția premierului Giorgia Meloni s-a consolidat în comparație cu partenerii săi de guvernare, după ce a totalizat un număr răsunător de voturi.

Partidul Frații Italiei al lui Meloni a ieșit pe primul loc în Lombardia cu aproximativ 25% din voturi, potrivit primelor rezultate, depășindu-i pe partenerii săi de dreapta, Liga, care a obținut 16% în fieful său din nord, și Forza Italia, care a obținut 8%.

Guvernatorul în exercițiu al Lombardiei, Attilio Fontana, care a fost candidatul dreptei și susținut de coaliție, a fost reales cu peste 50%, în timp ce europarlamentarul socialist Pierfrancesco Majorino, care a fost susținut și de 5Star Movement, care a fost susținută de asemenea de mișcarea anti-sistem, s-a clasat pe locul al doilea, la distanță, cu aproximativ 33%.

Lombardia, cea mai mare și cea mai bogată regiune din Italia, este, din punct de vedere istoric, un nucleu al dreptei și, deși rezultatul lui Fontana depășește sondajele din timpul campaniei electorale, au existat puține îndoieli că acesta va câștiga ușor un al doilea mandat.

Rezultatul din Lazio, regiunea care include Roma, este, fără îndoială, o lovitură mai mare pentru stânga, care a guvernat această zonă în ultimii 10 ani. Partidul lui Meloni a obținut 34% în Lazio, în timp ce partenerii de coaliție, Liga și Forza Italia, au obținut 6 și, respectiv, 5%.

„Acest rezultat consolidează compactitatea centrului-dreapta și întărește activitatea guvernului”, a scris Meloni pe Twitter.

Facebook

Comentarii

74 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *