Alegeri legislative vor avea loc, mâine, în Israel. Netanyahu ar putea reveni la conducere

Autorităţile au sporit măsurile de securitate în vederea alegerilor legislative care vor avea loc, mâine, în Israel, fiind al cincilea scrutin într-o perioadă de circa trei ani şi jumătate, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Circa 18.000 membri ai forţelor de securitate vor fi desfăşuraţi în ziua alegerilor, când sunt aşteptaţi la urne cei aproximativ 6,8 milioane de alegători.

Fostul premier şi actualul lider al opoziţiei, Benjamin Netanyahu, speră la o revenire în urma votului de marţi.

Conform celor mai recente sondaje de opinie, partidul acestuia, Likud, ar putea redeveni cea mai puternică formaţiune din parlamentul israelian, Knesset. Totuşi, nu este clar dacă o coaliţie pro-Netanyahu va putea crea o majoritate. Blocul său poate obţine 60 din 120 de locuri, ceea ce ar duce din nou la un impas față în față cu tabăra actualului premier, Yair Lapid.

Dacă unul dintre partidele mai mici care îl susțin pe Lapid nu reuşeşte să treacă pragul electoral de 3,25% pentru a putea intra în legislativ, acest lucru ar deschide calea spre un guvern de extremă dreapta, care ar fi condus de fostul premier, Benjamin Netanyahu.

Alianţa de extremă dreapta a lui Bezalel Smotrich şi Itamar Ben-Gvir este văzută ca un posibil factor-cheie. Conform sondajelor, formaţiunea lor, Partidul sionist religios, ar putea deveni a treia cea mai puternică forţă din Israel.

Facebook

Comentarii

55 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *