Alegeri anticipate în Danemarca

Premierul Mette Frederiksen a convocat miercuri alegeri generale, în Danemarca, pentru marți, 1 noiembrie, cu șapte luni înainte de încheierea mandatului său.

Frederiksen, care conduce guvernul minoritar social-democrat din iunie 2019, și-a văzut popularitatea scăzând în ultimele săptămâni, din cauza scandalului cauzat de rolul său în decizia, din perioada pandemiei, de a elimina întreaga populație de nurci captive din Danemarca.

Premierul solicită alegeri generale anticipate în Danemarca

În iunie, o comisie numită de Parlamentul danez a criticat dur guvernul lui Frederiksen pentru decizia sa de a sacrifica milioane de nurci sănătoase, în plină pandemie de coronavirus, pentru a proteja oamenii de o mutație a virusului.

Sondajele arată că blocul de centru-stânga este la egalitate cu opoziția de centru-dreapta, care include partide care doresc să reducă imigrația.

„Dorim un guvern cu largă susținere”, a declarat Frederiksen în momentul în care a anunțat alegerile. Ea a recunoscut că „este, desigur, ciudat să avem alegeri generale în mijlocul unei crize internaționale”.

17 milioane de animale sacrificate în pandemiee

Eliminarea a până la 17 milioane de animale a fost ordonată după ce o versiune mutantă a coronavirusului a fost găsită în ferme din nordul Danemarcei și a infectat 11 persoane. Deși nu existau dovezi că versiunea mutantă era mai periculoasă, guvernul a declarat că a acționat în mod proactiv.

Danemarca a fost unul dintre principalii exportatori de blănuri de nurcă din lume, producând aproximativ 17 milioane de blănuri pe an. Kopenhagen Fur, o cooperativă de 1.500 de crescători danezi, reprezintă 40% din producția mondială de nurcă. Majoritatea exporturilor sale erau destinate Chinei și Hong Kong-ului.

Facebook

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *