Albánia elnöke sürgeti a világ államait, hogy ismerjék el Koszovó függetlenségét

A diplomáciai testület éves találkozóján Albánia elnöke, Bajram Begai felhívást intézett azokhoz az államokhoz, amelyek nem ismerték el Koszovó függetlenségét, és arra kérte őket. Begai beszédében hangsúlyozta Koszovó elismerésének fontosságát, és emlékeztette a nem elismerő országok nagyköveteit a koszovói állam visszafordíthatatlan valóságának elfogadásáért vállalt felelősségre.

„A Koszovót még el nem ismerő államok nagyköveteit szeretném emlékeztetni arra a kérésre, hogy Koszovót visszafordíthatatlan valóságként ismerjék el” – mondta Begai elnök, kiemelve, hogy ez az ügy nem csak politikai kérdés, hanem biztonsági kérdés a régió és egész Európa számára.

Bajram Begai hangsúlyozta a Belgrád és Pristina között fennálló problémák megoldásának fontosságát, hangsúlyozva, hogy támogatja a két állam közötti párbeszédet az Európai Unió közvetítésével. Véleménye szerint a két fél közötti kapcsolatok normalizálása és a konstruktív párbeszéd megnyitása a kulcsa a kölcsönös elismerésnek és a térség stabilitásának erősítésének.

Beszéde végén Albánia elnöke megismételte országa elkötelezettségét a párbeszéd folyamatának támogatása mellett, és hangsúlyozta az európai államok együttműködésének fontosságát a stabil és biztonságos régió fenntartása érdekében.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *