Albania acuză Marea Britanie de „discriminare” după declarațiile despre migranți

Prim-ministrul albanez Edi Rama a criticat guvernul britanic pentru presupusa „discriminare” a albanezilor, după ce un înalt oficial britanic a adus în discuție naționalitatea albanezilor pentru rolul lor în migrația ilegală către această țară.

Traversarea Canalului Mânecii cu ambarcațiuni de mici dimensiuni dinspre Europa continentală a devenit o bătaie de cap politică pentru miniștrii britanici, care au promis că Brexitul va duce la controale mai stricte ale imigrației.

Statisticile oficiale din Marea Britanie au declarat că albanezii sunt acum cel mai mare grup care face traversări cu ambarcațiuni mici ale Canalului Mânecii. Într-o serie de mesaje postate miercuri pe contul său personal de Twitter, Rama a declarat că oficialii britanici i-au „discriminat” în mod activ pe albanezi.

„A-i viza pe albanezi (așa cum au făcut unii, în mod rușinos, când au luptat pentru Brexit) ca fiind cauza criminalității și a problemelor de frontieră din Marea Britanie este o retorică ușoară, dar ignoră faptele concrete. Albanezii din Marea Britanie muncesc din greu și plătesc taxe. Marea Britanie ar trebui să lupte împotriva bandelor de infractori de toate naționalitățile și să înceteze să discrimineze pentru a scuza eșecurile politice”, a scris Rama pe Twitter.

Ministrul britanic de interne Suella Braverman a fost criticată recent pentru alegerea limbajului în timpul unei dezbateri aprinse în Camera Comunelor, când a afirmat că există o „invazie” a Angliei de către migranți.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *