Akár 500 külföldi várhatóan elhagyja a Gázai övezetet a CNN forrásai szerint

Akár 500 külföldi várhatóan elhagyja a Gázai övezetet, a CNN által idézett tárgyalásokhoz közel álló források szerint. A tervek szerint az enklávából az Egyiptomban található Rafah határátkelőn keresztül hagynák el a külföldiek.

A CNN értesülései szerint 450 és 500 közötti külföldi készül kilépni Gázából a Rafah határátkelőn keresztül. Ez a lépés része egy katari közvetítéssel létrejött megállapodásnak, amely Izrael, a Hamasz és Egyiptom között zajlott, az Egyesült Államok koordinációjával. A megállapodás célja a külföldiek és a súlyos sérülteket szabadon engedni az enklávéból.

Jelenleg 450 személy tartózkodik a Rafah-i terminálon, és várja az engedélyt az Egyiptomba való belépéshez, egy palesztin határigazgatósági tisztségviselő, Hisham Adwan szerint. Azonban a források eltérnek abban, hogy pontosan hányan indulnak, egyikük 500 külföldi távozásáról beszél, míg egy másik forrás szerint 478 személy kap engedélyt az átkeléshez.

Az ideiglenes időpont még nem lett meghatározva a külföldiek elhagyására.

Fontos megjegyezni, hogy ez az egyezmény a külföldiek szabadon engedésére különbözik azoktól a tárgyalásoktól, amelyek a Hamasz által tartott túszok szabadon engedésével kapcsolatosak a Gázai övezetben.

Szerdán reggel 81 súlyosan sérült palesztin érkezett Rafah határátkelőhöz, több külföldivel együtt, akik készülnek a Gázai övezet elhagyására.

Facebook

Comentarii

174 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *