Africa de Sud efectuează exerciții militare cu Rusia și China

Fregata militară rusă „Amiral Gorşkov” a acostat la Cape Town, în vederea unor exerciţii navale comune în largul coastelor sud-africane, a anunţat Consulatul general al Rusiei în Africa de Sud, în timp ce acest antrenament a stârnit critici virulente din partea opoziţiei sud-africane, informează marţi AFP, citată de Agerpres.

Această ţară din Africa a anunţat în ianuarie că va găzdui începând de vineri, timp de două zile, forţe navale chineză şi rusă pentru un „exerciţiu multilateral”.

Peste 350 de militari sud-africani ar urma să participe la antrenamentele prevăzute să aibă loc în largul acestui cel mai mare port din regiune.

Aceste exerciţii militare au fost criticate virulent de opoziţia din Africa de Sud. „Această navă va naviga spre Marea Neagră şi va participa la invazia asupra Ucrainei”, a declarat Kobus Marais, membru al Alianţei Democratice.

Contactate de AFP, consulatul şi ambasada Rusiei în Africa de Sud nu au dorit să facă vreun comentariu. Pretoria a adoptat o poziţie neutră de la declanşarea invaziei ruse, pe 24 februarie, refuzând să se ralieze apelurilor Occidentului de a condamna războiul din Ucraina.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *