La ONU, s-a respins acuzația Rusiei privind ”activitățile biologice” ale SUA în Ucraina

Un oficial al ONU și ambasadorul SUA la ONU au respins o plângere a Rusiei depusă la Consiliul de Securitate al ONU. Rusia solicita o anchetă asupra „activităților biologice militare” ale SUA în Ucraina.

Acuzația Ministerul rus de Externe din 27 octombrie, este o „pură fabricație adusă fără nicio dovadă”, a declarat ambasadorul SUA Linda Thomas-Greenfield în cadrul întâlnirii Consiliului de Securitate.

Aceasta a mai spus că vrea să sublinieze că nici Ucraina și nici Statele Unite nu au un program de arme biologice.

Înaltul reprezentant adjunct al ONU pentru afaceri de dezarmare, Adedeji Ebo, a abordat și el această întrebare, declarând că Națiunile Unite „nu sunt la curent” cu vreun program de arme biologice în Ucraina.

„Suntem conștienți de faptul că Federația Rusă a depus o plângere oficială… cu privire la așa-zisele programe cu arme biologice în Ucraina”, a spus Ebo.

„După cum înaltul reprezentant Izumi Nakamitsu a informat consiliul în luna martie și mai a acestui an, Națiunile Unite nu sunt la curent cu niciun astfel de program de arme biologice”, a adăugat acesta.

Ministerul rus de Externe a declarat pe 27 octombrie, că „în cursul operațiunii militare speciale din Ucraina au fost obținute dovezi și materiale care fac lumină asupra adevăratei naturi a activităților militare-biologice ale SUA pe teritoriul ucrainean”.

Ministerul a declarat că „nu a rămas fără nicio altă opțiune decât să depună o plângere în cadrul Consiliului de Securitate al ONU pentru a lansa o investigație internațională” asupra „activităților militare-biologice ale Statelor Unite în Ucraina”.

După ce Rusia și-a lansat invazia în Ucraina în februarie, Rusia a acuzat Statele Unite că finanțează cercetarea în dezvoltarea armelor biologice care urmărește „să stabilească un mecanism pentru răspândirea pe furiș a agenților patogeni mortali”.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *