Aeroportul Heathrow din Londra limitează numărul de pasageri la 100.000 pe zi

Aeroportul Heathrow din Londra a anunțat că va limita numărul de pasageri care pleacă la 100.000 pe zi în această vară pentru a limita cozile, întârzierile la bagaje și anulările, și a cerut companiilor aeriene să nu mai vândă bilete pentru zborurile care ar putea fi reduse.

Aeroportul Heathrow limitează numărul de pasageri la 100.000 pe zi

Cel mai aglomerat aeroport din Marea Britanie, ca și altele din Europa, se luptă să facă față pe măsură ce cererea își revine după pandemie. Heathrow a avut între 110.000 și 125.000 de plecări zilnice de pasageri în iulie și august 2019. Companiile aeriene de la Heathrow au răspuns deja la un apel al guvernului de a reduce capacitatea, dar aeroportul a spus că are nevoie ca acestea să meargă mai departe.

Unele companii aeriene au luat măsuri semnificative, dar altele nu au făcut-o, iar noi credem că este nevoie de măsuri suplimentare acum pentru a ne asigura că pasagerii au o călătorie sigură și fiabilă. Prin urmare, am luat decizia dificilă de a introduce un plafon de capacitate începând cu 12 iulie și până la 11 septembrie. Recunoaștem că acest lucru va însemna că unele călătorii de vară vor fi fie mutate într-o altă zi, pe un alt aeroport sau vor fi anulate și ne cerem scuze celor ale căror planuri de călătorie sunt afectate”, a declarat marți directorul general John Holland-Kaye într-o scrisoare deschisă.

Hub-ul londonez a declarat că plafonul a fost în linie cu limitele implementate la rivalii săi. Schiphol, din Olanda, a limitat numărul de pasageri cu aproximativ 16% mai puțin față de nivelurile din 2019, în timp ce Frankfurt a redus zborurile la orele de vârf de la 104 pe oră la 94. Heathrow a declarat că numărul mediu de locuri de plecare rămase încă în programele de vară a fost de 104.000 pe zi, cu 4.000 peste plafonul său. Acesta a spus că, în medie, 1.500 din aceste 4.000 de locuri au fost vândute pasagerilor.

„Le cerem partenerilor noștri aerieni să nu mai vândă bilete de vară pentru a limita impactul asupra pasagerilor”, a spus el.

Autor: Anca Stratulat

Facebook

Comentarii