Adidas retrage tricoul Germaniei cu numărul 44, pe motiv de nazism

Începând de astăzi, fanii naționalei Germaniei nu vor mai putea achiziționa din magazinul oficial Adidas tricoul „Die Mannschaft” cu numărul 44.

Această decizie este cauzată de fontul folosit, unde numărul 44 de pe noul tricou al echipei naționale germane seamănă cu emblema SS din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Inițial, utilizatorii de pe rețeaua de socializare X au observat această asemănare și au făcut-o publică. Drept urmare, compania Adidas a fost nevoită să retragă din circulație tricourile cu numărul 44.

Este de remarcat faptul că jucătorii nu vor putea purta numărul 44 nici măcar teoretic în timpul campionatului UEFA Euro 2024. Listele echipelor pentru turneu pot include numai numere de la 1 la 23. Dacă dimensiunea echipei este extinsă la 26, atunci numerele ar trebui să varieze de la 1 la 26.

Reamintim că, recent, Asociația Germană de Fotbal (DFB) a anunțat oficial încheierea celor peste 70 de ani de parteneriat cu Adidas, iar Nike va fi noul sponsor tehnic în continuare.

Adam Neamțu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *