Facebook va fi supusă testelor Comisiei Europene

Meta, compania care deține Facebook, și Comisia Europeană au căzut de acord asupra efectuării unor teste pe parcursul lunii iulie, pentru a observa dacă platforma poate face față noilor reguli ale Uniunii Europene privind conținutul.

Seria de teste are scopul de a simula capacitatea companiei Meta în implementarea Actului legislativ privind serviciile digitale (DSA) a UE, care va intra în vigoare în luna august. Noile norme își propun să responsabilizeze marile platforme tehnologice în combaterea discursului instigator la ură, a conținutului ilegal și a dezinformării.

Decizia a fost luată după o întâlnire între CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, și comisarul pentru piața internă a UE, Thierry Breton, în cadrul căreia au discutat despre pregătirea implementării DSA. Comisarul Breton s-a declarat mulțumit de întâlnire, descriind-o ca „productivă”. De asemenea, el a dezvăluit că Meta a luat măsuri proactive prin alocarea a 1.000 de angajați pentru implementarea DSA.

Și Twitter e în vizor

Breton a purtat discuții similare cu Elon Musk și Linda Yaccarino, noul CEO al Twitter. Obiectivul este de a testa platformele pentru a evalua pregătirea lor în vederea conformității cu DSA.

Pe lângă întâlnirea cu CEO-ul Meta, comisarul Breton a avut conversații și cu Sam Altman, CEO al ChatGPT de la OpenAI și Jensen Huang, CEO al Nvidia, un important designer și producător de microcipuri.

Prin implementarea DSA, Uniunea Europeană își propune să creeze un mediu digital mai sigur și să protejeze cetățenii de conținutul dăunător online. Testările efectuate cu lideri din industrie, precum Meta, vor juca un rol esențial în atingerea acestui obiectiv.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *