„Acordul de pace” propus de Elon Musk nu ar fi fost discutat cu Putin înainte

Miliardarul Elon Musk a negat informațiile potrivit cărora ar fi discutat direct cu Vladimir Putin despre arme nucleare și despre un „acord de pace” prin care Ucraina ar ceda teritorii Rusiei. Afirmațiile au fost făcute inițial de Ian Bremmer, președintele companiei de consultanță Eurasia Group, într-un buletin informativ adresat abonaților.

Ulterior, Bremmer a scris pe Twitter că „Elon Musk mi-a spus că a vorbit direct cu Putin și Kremlinul despre Ucraina. De asemenea, mi-a spus care sunt liniile roșii ale Kremlinului”. Bremmer spune că scrie buletinul său săptămânal de 24 de ani „fără teamă sau favoruri” și că, deși îl admiră pe Musk ca antreprenor, „nu este un expert în geopolitică”.

Elon Musk neagă că ar fi vorbit cu Putin despre „acordul de pace” cu Ucraina

Printre lucrurile pe care Bremmer a spus că Musk i le-a transmis se numără faptul că Putin este „pregătit să negocieze”, dar numai dacă Peninsula Crimeea, anexată ilegal de Kremlin în 2014, rămâne parte a Rusiei.

De asemenea, au existat cereri evidente ca Ucraina să fie neutră și să recunoască cele patru teritorii din estul Ucrainei anexate de Rusia în septembrie ca parte a Rusiei. Bremmer a declarat că Musk a dezvăluit, de asemenea, că Putin a vorbit despre posibila utilizare a armelor nucleare în Ucraina și că i-a spus liderului rus că „trebuie făcut totul pentru a evita acest rezultat”.

Răspunzând la afirmațiile făcute în buletinul informativ, fondatorul SpaceX, Elon Musk, a declarat că povestea nu este adevărată: „Am vorbit o singură dată cu Putin și asta s-a întâmplat în urmă cu aproximativ 18 luni. Subiectul a fost spațiul”, a scris el pe Twitter – o platformă pe care, se pare, urmează să o cumpere. Musk a scris ulterior că „nimeni nu ar trebui să aibă încredere în Bremmer”.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *