Acord cu Gazprom: „Aprovizionarea cu energie a Ungariei este asigurată”

Ungaria a semnat un acord cu gigantul energetic rus Gazprom, pentru a achiziționa 5,8 miliarde de metri cubi de gaze naturale, transmite Euronews.

Zoltan Kovacs, purtătorul de cuvânt internațional al guvernului Ungariei, a declarat că acest acord va asigura mai mult decât necesarul actual al țării. „Aprovizionarea cu energie a Ungariei este asigurată”, a adăugat acesta.

Anunțul vine în timp ce Europa se străduiește să reducă consumul de energie și să facă față unei reduceri a aprovizionării cu gaz rusesc.

Compania energetică de stat rusă a suplimentat livrările către Ungaria de la începutul acestei luni, chiar dacă a oprit fluxurile către alte țări europene.

Reamintim că Gazprom a oprit miercuri livrările de gaz către Germania, prin conducta Nord Stream 1, din cauza unor pretinse lucrări de întreținere. Compania a mai precizat că a suspendat fluxurile de gaz către compania franceză de gaze Engie „din cauza neachitării integrale a livrărilor din iulie”.

Premierul ungar Viktor Orban a precizat, de mai multe ori în cursul lunilor trecute, că va semna un acord cu Rusia pentru a asigura aprovizionarea cu gaze naturale a țării sale.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *