A volt egészségügyi miniszter, Vlad Voiculescu ellen hivatalosan is bűnügyi nyomozás indult

Az Országos Korrupcióellenes Főigazgatóság (DNA) ügyészei hivatalossá tették a nyomozás megkezdését Vlad Voiculescu volt egészségügyi miniszter ellen COVID-19 elleni oltóanyagok beszerzése ügyében. A megszerzett információk szerint Voiculescut két különösen súlyos következményekkel járó hivatali visszaélés, valamint hivatali visszaélésben való közreműködés elkövetésével vádolják.

A DNA közleménye szerint a volt minisztert azzal gyanúsítják, hogy 14 445 798 vakcinaadag (Pfizer és Moderna) kereskedelmével és további megvásárlásával rendelte el. A vizsgálat szerint Voiculescu tudott volna arról, hogy a román állam által az Európai Bizottságnak bejelentett oltásra jogosultak száma 10,7 millió volt, és a 2021. január 1-ig már leszerződött dózisok (37 588 366 adag) több mint 23 millió ember beoltására elegendő. Azt is megemlítik, hogy a gyanúsított feljegyzést készített volna, amelyet Florin Cîțu volt miniszterelnök 2021 áprilisában hagyott jóvá, és amely további 4 260 269 adag Pfizer vakcina megvásárlásához vezetett volna.

Voiculescu hevesen visszautasította a vádakat, és kijelentette, hogy azok „bírói visszásságot” jelentenek.

Ugyanezen aktával kapcsolatban két nappal ezelőtt Florin Cîțu volt miniszterelnök ellen is büntetőeljárás indult hivatali visszaélésben való közreműködés miatt, ami különösen súlyos következményekkel járt. A DNS-vizsgálat a COVID-19 elleni oltóanyagok beszerzésével kapcsolatos állítólagos jogellenes cselekményekre és a két volt méltóság közötti lehetséges bűnrészességre összpontosít.

Facebook

Comentarii

172 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *