Săptămâna europeană a egalității de gen

Parlamentul European organizează a treia Săptămână europeană a egalității de gen, între 24 și 30 octombrie, interval în care comisiile și delegațiile Parlamentului European desfășoară o serie de discuții și audieri publice pe teme legate de egalitatea de gen.

De asemenea, în prezența mai multor experți, deputații europeni abordează problemele discriminării și integrarea perspectivei de gen în politicile UE.

Vicepreședintele responsabil pentru Săptămâna egalității de gen, Evelyn Regner și președintele Comisiei pentru drepturile femeii și egalitatea de gen, Robert Biedroń au declarat că: „Egalitatea de gen nu este doar o problemă a femeilor. Este problema tuturor. Acesta este motivul pentru care ne bucurăm că atât de multe comisii, delegații ale Parlamentului European, precum și alte instituții ale UE ni se alătură pentru a sărbători Săptămâna europeană a egalității de gen.

Agresiunea rusă în Ucraina, criza economică și energetică și escaladarea violenței de gen ne amintesc că femeile plătesc întotdeauna cel mai mare preț. Trebuie să le oferim sprijin specific și să ne îndeplinim promisiunile pentru condiții de muncă mai bune, salarii mai mari, combaterea violenței de gen și multe altele!

Inițiative precum Săptămâna europeană a egalității de gen ne arată că atingerea acestei egalități este o sarcină pe care o putem îndeplini doar împreună.”

Aceste dezbateri și evenimente, ce sunt programate în această săptămână, vor aborda probleme legate de:

  • egalitatea de gen în economia socială și UE;
  • situația femeilor în fața crizei energetice europene;
  • potențialul femeilor în antreprenoriat și accesul acestora la finanțare;
  • situația femeilor în zone geografice precum America Latină și Iranul.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *