A szerb elnök elutasítja a NATO-tagságot, tekintettel Pristina társult tagságára

Aleksandar Vucic szerb elnök határozott kijelentéseket tett vasárnap este a NATO Szerbia elleni 1999-es agressziójának áldozataira emlékezve. Vučić beszédében hangsúlyozta, hogy Pristina felvétele a NATO Parlamenti Közgyűlés társult tagjává ennek további oka. Belgrád soha nem csatlakozik az észak-atlanti szövetséghez.

„Köszönjük – most már tudjuk, hogy soha nem csatlakozunk a NATO-hoz, és meg fogjuk védeni és megvédeni katonai semlegességünket. És amikor felveszi őket (Koszovót) az Európa Tanácsba, erre is lesz válaszunk. Elhangzott A hazugságaitokkal, a Pristina elleni szankciókkal és minden mással. Mindent megadtál nekik, és cserébe ennek megfelelően megbüntetted Szerbiát” – mondta Aleksandar Vucic a dél-szerbiai Prokupljében, Szerbia úgynevezett „hamis barátaihoz” fordulva.

„Nem vehetik el tőlünk azt a jogot, hogy hazánkért éljünk, és mindenekelőtt a szabadságot szeressük” – hangsúlyozta.

A szerb elnök megismételte Szerbia eltökéltségét, hogy soha nem fogadja el Koszovó-Metohia tartomány elválasztását a területétől. Vučić megígérte, hogy Szerbia minden rendelkezésre álló eszközt bevet területi integritásának megőrzése érdekében, és eltökélt szándéka lesz megvédeni és védekezni minden fenyegetéssel szemben.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *