A Székely Nemzeti Tanács képviselőt küld a Román Parlamentbe

Az MTI magyar hírügynökség, a Rador România által idézve, bejelentette, hogy a Székely Nemzeti Tanácsnak (SNT) lesz egy képviselője a Román Parlamentben. József Kulcsár-Terza, a Magyar Polgári Párt (PCM) volt tagja és jelenleg a Magyar Civil Erők ideiglenes elnöke, helyet szerzett a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) választási listáján a Képviselőházban.

A SNT küldötteinek ülésén elfogadott határozat értelmében József Kulcsár-Terza felelős a SNT céljainak képviseletéért Románia Parlamentjében mandátuma ideje alatt. Feladatai közé tartozik a SNT által kidolgozott autonómiai státusz törvényjavaslatának bemutatása is. Emellett jogában áll kérdéseket intézni Románia kormánytagjaihoz, valamint különböző eseményeket szervezni Bukaresti Parlamentben.

Ugyanazon bejelentés keretében a SNT küldöttgyűlése elutasító állásfoglalást is elfogadott a Magyar Autonóm Régióval kapcsolatban, tiltakozva az ennek területét évtizedekkel ezelőtt érintő változtatások és az entitás megszüntetése ellen. József Kulcsár-Terza mandátuma tehát magában foglalja a Székely Nemzeti Tanács jogainak és etnikai identitásának védelmére irányuló erőfeszítéseket is.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *