A Párizsi Olimpiai Játékok szervezőbizottsága vezetőjének túlzott jövedelme miatt indult vizsgálat

A Párizsi Olimpiai Szervező Bizottság (POJSB) elnöke, Tony Estanguet a fizetésével kapcsolatos bírósági vizsgálat középpontjában áll.

Az POJSB által közölt adatokból kiderül, hogy Estanguet 2020-ig bruttó 270 000 eurós éves javadalmazást kapott, bár az általa vezetett bizottság egy olyan szövetség, ahol a menedzserek fizetését a törvény jóval alacsonyabb szinten korlátozza.

Nem ez az első alkalom, hogy Estanguet az igazságszolgáltatás felügyelete alá kerül, mivel ez a francia ügyészség második vizsgálata az POJSB-vel kapcsolatban. Októberben a hatóságok razziát tartottak a Paris 2024 főhadiszállásán a rendezvényszervezők feltételezett favoritizmusának vizsgálata során.

A 2008-as pekingi olimpia nyitóünnepségén Tony Estanguet-t, a háromszoros olimpiai kenu szlalom bajnokot választották Franciaország zászlójának viselésére.

A jelenlegi vizsgálat megkérdőjelezi a POJSB pénzügyeinek kezelésének komolyságát és átláthatóságát, és eredményeinek jelentős következményei lehetnek Estanguet szerepére és hírnevére nézve a bizottságon belül és a nemzetközi sport világában.

Facebook

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *