A NATO megerősíti védelmi elkötelezettségét a lengyel légtérben történt orosz rakétaesemény után

A NATO hétfőn megerősítette elkötelezettségét minden szövetséges megvédése és védelme mellett, miután egy orosz rakéta néhány másodpercig repült a lengyel légtér felett. Ezt az incidenst, amely az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus eszkalációjával összefüggésben történik, az észak-atlanti szövetség határozottan elítélte.

Az EFE spanyol hírügynökség által idézett szövetséges források hangsúlyozták, hogy a NATO kész minden fenyegetésre reagálni és megvédeni tagjait. Hozzátették: az Ukrajna elleni orosz agresszióval szemben a NATO megerősítette jelenlétét a keleti szárnyon, többek között a szövetséges országok légi támogatásával, hogy biztosítsa Lengyelország légterének biztonságát.

A vasárnapi incidenst a lengyel fegyveres erők is megerősítették, és arról számoltak be, hogy az orosz cirkálórakéta 39 másodpercre behatolt az ország légterébe. A repülés során végig radaron figyelték a pályáját, és azonnal riasztották a lengyel légierőt.

A NATO hangsúlyozta, hogy továbbra is értékelni fogja stratégiáit, és készen áll minden fenyegetéssel szembenézni, hogy biztosítsa valamennyi szövetségese biztonságát és területi integritását.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *