A Nádlacon hiányzó magyar személyzet miatt közúti forgalmi káosz alakult ki

Kedden hatalmas autó- és kamionos oszlopok alakultak ki a paneurópai autópályán a Nádlac II határátlépési pont előtt, mivel a magyar hatóságok nem biztosították elegendő személyzetet a romániai kilépési sávok megnyitásához.

A könnyű és turisztikai forgalom (személyautók, kisbuszok és autóbuszok) esetén legalább 60 percet kell várni a romániai kilépéshez a négy rendelkezésre álló sávon. Az „Online forgalom” alkalmazás a Határőrség weboldalán arra javasolja, hogy kerüljék el a torlódásokat, és használják a másik határátlépési pontokat.

Az Aradi Határőrség képviselői arról tájékoztatták az Agerpres hírügynökséget, hogy a magyar rendőrök hiánya miatt nem lehet több ellenőrző sávot megnyitni, mivel a két ország közösen végzi az ellenőrzéseket. A román fél már kérelmezte a magyar hatóságoknál a személyzet bővítését.

A nehéz teherforgalom esetén legalább 150 percet kell várakozni a magyar határon történő átlépéshez, és a kamionos oszlop meghaladja az öt kilométer hosszúságát az autópályán. A magyar rendőrök hiánya miatt csak két sáv van nyitva a kamionok romániai kilépéséhez.

A Nádlac II határátlépésnél Magyarország területén legalább 100 percnyi várakozásra számíthatnak a kamionsofőrök, az „Online forgalom” alkalmazás szerint.

A torlódás tovább terjed más határátlépési pontokra is, például Várşandnál, ahol a kamionsofőrök 120 percet kell várjanak, és a Nádlac I-nél, ahol az várakozási idő elérheti a 90 percet. A helyzet feszült marad, amíg a magyar hatóságok nem biztosítanak elegendő erőforrást a két ország közötti forgalom könnyítéséhez.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *