A Kreml visszautasítja a Navalnij titkos temetésére nehezedő állításokat

A Kreml hétfőn visszautasította az Alekszej Navalnij anyjára nehezedő állítólagos nyomásgyakorlást fia temetése kapcsán, mondván, hogy ezek abszurdak, és Vlagyimir Putyin elnök nem vett részt a politikus holttestével kapcsolatos döntésekben.

Navalnij szóvivője pénteken közölte, hogy az orosz hatóságok ultimátumot adtak édesanyjának, Ludmilának, hogy három órán belül beleegyezzen abba, hogy titokban vagy börtönben temessék el. Ludmila Navalnaia korábban panaszkodott, hogy nehézségekbe ütközik fia holttestének megszerzése, és a temetési intézkedések miatti zsarolással vádolta az orosz nyomozókat.

Átadták édesanyjának Alekszej Navalnyij, az ellenzéki politikus, aki február 16-án, 47 évesen halt meg egy sarkvidéki büntetés-végrehajtási kolónián, holttestét szombaton a sarkvidéki Szalehárd városában. A temetésről azonban még nem nyilatkoztak.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője visszautasította a vádakat, mondván, hogy a Kremlnek nincs köze hozzá, és ez Navalnij híveinek újabb abszurd kijelentése. Kiemelte, hogy Navalnij szinte valamennyi hívét keresik az orosz hatóságok, és külföldön tartózkodnak.

Arra a kérdésre, hogy Navalnij édesanyjának és feleségének Putyinhoz intézett hívásai befolyásolták-e a holttest átadását, Peszkov tagadta, és megjegyezte, hogy az orosz elnök nem vett részt a folyamatban, és vannak speciális szolgálatok az ilyen helyzetekre.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *