A Kreml meg akar védeni egy orosz üzletembert, akit Franciaországban pénzmosás és adócsalás miatt tartóztattak le

A Kreml bejelentette, hogy kész „védeni a jogait” az orosz üzletember, Aleksei Kuzmicev mellett, akit kedden tartóztattak le Franciaországban pénzmosás, adócsalás és az orosz elleni nemzetközi szankciók megszegése miatt.

A Kreml szóvivője, Dmitri Peskov elmondta a riportereknek, hogy „ha az érintett személy kéri, természetesen segítünk az orosz állampolgár jogaival való védelemben”. Peskov ugyanakkor elismerte, hogy nem ismeri jól az üzletember helyzetét, akit Saint-Tropez-ban tartóztattak le hétfőn, és ingatlanjait házkutatás alatt állították le.

Aleksei Kuzmicev az Alfa Group konglomerátum részvényese, amely az Alfa Bankot is magába foglalja, Oroszország egyik legnagyobb adófizetőjét. Az Európai Unió 2022. március 15-én, az orosz csapatok ukrán invázióját követően szankciókkal sújtotta az üzletembert, és felhívta a figyelmet Kuzmicev „kapcsolataira az orosz elnökkel”, Vlagyimir Putyinnal. Brüsszel hangsúlyozza, hogy Kuzmicev kapcsolódik Putyinhoz azzal, hogy Putyin lánya, Maria vezette a Alfa Bank által finanszírozott Alfa-Endo nevű jótékonysági projektet.

Ezek a hírek egy feszült időszakban érkeznek, amikor a kapcsolatok feszültek Oroszország és a nyugati államok között, és Kuzmicev ügye továbbra is figyelemmel kísért lesz ahogy az események alakulnak.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *