A Kreml elutasítja Ukrajna békejavaslatait a davosi tárgyalásokon

Hétfőn a Kreml eljátszotta annak esélyét, hogy az ukrajnai békejavaslatokról folytatott davosi tárgyalások bármilyen eredménnyel járjanak, és hangsúlyozta, hogy Oroszország részvétele nélkül minden erre irányuló lépés értelmetlen.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kijelentette, hogy ezek a tárgyalások „egyszerűen a tárgyalások kedvéért” zajlanak, és a folyamat nem vezethet eredményre Oroszország részvétele nélkül.

Több mint 80 ország vett részt vasárnap Svájcban a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök által javasolt békeképletről szóló egyezményről szóló vitákban. A társszervezők azonban elismerték, hogy még messze nem állnak készen arra, hogy Oroszországot bevonják ezekbe a tárgyalásokba. 83 ország nemzetbiztonsági tanácsadói vettek részt a tárgyalások negyedik fordulójában, amely Zelenszkij 10 pontos javaslatain alapult az igazságos és tartós ukrajnai békére.

A Zelenskiy kabinetfőnöke, Andrii Iermak és Ignazio Cassis svájci külügyminiszter által vezetett megbeszélések Davos luxussíközpontjában zajlottak, egy nappal a Világgazdasági Fórum ötnapos csúcstalálkozójának megnyitása előtt. A csúcstalálkozó összehozza a bolygó gazdasági és politikai elitjét, és várhatóan az ukrán elnök is részt vesz ezen az eseményen.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *