A kormánykoalíció meghirdeti a jelenlegi készpénzkorlátok megőrzését

A román kormányfő, Marcel Ciolacu, és a PNL vezetője, Nicolae Ciucă, ma megállapodtak a készpénzfizetésekre vonatkozó módosításokról, amelyek célja a vállalkozói környezet és a becsületes állampolgárok védelme. Ezeket a változásokat az üzleti szervezetekkel és a bankszektor képviselőivel folytatott konzultációk eredményeként hozták meg.

A fő döntés az aktuális készpénztranzakciós korlátok fenntartása mind a magánszemélyek, mind a jogi személyek esetében. Azonban két kiemelkedő kivételt határoztak meg: a készpénztranzakciók felső határát 50 000 lejre csökkentik, míg az elszámolási előleget napi 1000 lejre korlátozzák.

Marcel Ciolacu miniszterelnök hivatalos közleményében kihangsúlyozta, hogy az első kormányülésen felülvizsgálja az adóhatóságtól (ANAF) és a Pénzügyminisztériumtól kapott javaslatokat, és nyilvánosan megerősítette az adóelkerülők elleni harc folytatására tett kötelezettségét. Ezek a lépések a vállalkozói környezet támogatását szolgálják és a pénzügyi tranzakciók átláthatóságát elősegítik, hozzájárulva az adórendszer integritásának megerősítéséhez.

Facebook

Comentarii

76 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *