A jászberényi ellenzék győzelmének tanulsága

            Az ellenzék kétharmados győzelmet aratott Jászberényben. Az eset példaként áll az önkormányzati politika alakítása mellett, mondja a Jobbik parlamenti frakcióvezetője – olvasható a Telexen.

            Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik frakcióvezetője, Lukács László György, amelyben elmondta, a párt szembenézett az elmúlt idő hibáival, és készek tanulni belőle. Úgy látják, jelenleg a magyarországi jobboldalnak egy új politikai irányvonalra van szüksége, amit elsődlegesen az önkormányzati politikai elrendezésén keresztül szeretnének megvalósítani. Lukács szerint a jászberényi győzelem iránymutató, és tisztán lehet belőle látni, mire van szükségük a helyi közösségeknek: kevesebb pártpolitikára, és több helyi érdekre, ezért a jövő májusban megszervezendő választásokra már eszerint fognak készülni.

Jászberényben az ellenzéki jelöltek egy név alatt, civil szervezetként indultak. Fontos alapkőnek tartották a sikerükben, hogy nem Orbán ellen alakultak, hanem szigorúan a helyi érdekekkel foglalkozva építették célkitűzéseiket, illetve, hogy a DK-t, és Gyurcsányt is kihagyták a kampányból. A jobbikos frakcióvezető szerint receptként szolgálhat az elkövetkezendő időszakra mindaz, amit Jászberényben véghez vitt az ellenzék.

Molnár Adrienn

(forrás: https://telex.hu/belfold/2023/01/15/jaszbereny-idokozi-valasztas-budai-lorant-ellenzek-fidesz-gyozelem)

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *