A francia áldozatok száma nőtt a Hamasz izlamista palesztin mozgalom Izrael elleni támadásaiban, 40 halott és 8 eltűnt

A franciaországi áldozatok száma a Hamasz izlamista palesztin mozgalom Izrael elleni támadásaiban ismét növekedett, 40 halott és 8 eltűnt, köztük túszok, közölte a francia kormány vezetője, Elisabeth Borne hétfőn egy AFP hír szerint.

„Ma reggelre a halálos áldozatok száma 40, és nyolc eltűnt,” közöttük „nyilvánvalóan túszok is vannak,” mondta a francia kormány vezetője a Radio France Inter-en.

Ez az adat egy korábbi összesítés felülvizsgálatát jelenti, amely 39 halottat és kilenc túszokat vagy eltűnt személyeket mutatott ki.

Elisabeth Borne elmondta, hogy jelenleg folynak a tárgyalások az izraeli hatóságokkal és a térségi partnerekkel, elsődleges céljuk pedig az eltűntek felszabadítása. Franciaország ismételten kifejezte az „emberi tűzszünet” iránti kérését a Hamasz és Izrael közötti konfliktusban.

Az antiszemita cselekmények számának növekedésével kapcsolatban Elisabeth Borne kifejtette, hogy teljes mértékben tudatában vannak a francia zsidók aggodalmának ezen újraerősödése előtt. Biztosította a kormány intézkedéseinek hatékonyságáról és kijelentette, hogy az antiszemita cselekmények Franciaországban 7 októbere óta „robbanásszerűen növekedtek”, 1040 cselekmény történt, és 486 embert tartóztattak le.

Borne határozottan kijelentette: „Nyilvánvalóan nem fogadjuk el ezt az újraerősödést az országunkban, ami már évek óta nem volt jelen. Határozottan lépünk fel, és semmilyen antiszemita cselekményt nem fogadunk el. Az elkövetőket azonosítani fogjuk, elfogjuk, és elítéljük.”

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *