A fost anunțată perioada alegerilor europarlamentare: 6-9 iunie 2024

Astăzi, Roberta Metsola, Preşedinta Parlamentului European, a anunțat că perioada alegerilor europarlamentare de anul viitor a fost stabilită între 6 şi 9 iunie.

Alegerile, care au loc la fiecare cinci ani, timp de patru zile, sunt cel mai mare vot transnațional din lume cu peste 400 de milioane de alegători eligibili, de diverse naționalități.

Data exactă a alegerilor va fi decisă de către guvernele țărilor membre.

Președinta Parlamentului European i-a îndeamnat pe cetățenii UE să profite de această oportunitate și de posibilitățile oferite de Uniunea Europeană, subliniind importanța votului și a alegerilor acestora. Metsola i-a îndemnat să nu permită altora să decidă pentru ei și a subliniat importanța participării la cel mai mare exercițiu democratic din Europa.

În cazul României, în anii precedenți, alegerile europarlamentare au avut loc în ziua de duminică, astfel că este probabil ca Guvernul României să aleagă data de 9 iunie.

În anul 2019, prezența la vot a depășit ușor 50% din totalul persoanelor cu drept de vot din România.

Dintre aceștia, peste 2,2 milioane de persoane cu vârstele cuprinse între 18 și 34 de ani și-au exercitat dreptul la vot, înregistrând o creștere de aproximativ 60% față de alegerile din 2016.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *