A doua zi a Ministerialei NATO de la Bucureşti

Reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe din ţările membre NATO continuă, astăzi, la Bucureşti.

În cea de a doua zi a reuniunii, se va desfăşura o nouă sesiune a Consiliului Nord-Atlantic cu Finlanda şi Suedia, ţări invitate să adere la organizaţie, după care va avea loc o sesiune în care se vor alătura discuţiilor şi şefii diplomaţiilor din Republica Moldova, Georgia şi Bosnia şi Herţegovina, ţări partenere ale Alianţei Nord-Atlantice.

La finalul Ministerialei de la Bucureşti, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice va susţine o conferinţă de presă.

Ţările aliate s-au angajat să susţină Ucraina

Ţările aliate s-au angajat să susţină Ucraina „atât cât este nevoie”, a precizat şeful diplomaţiei de la Kiev, Dmitro Kuleba, după cina de lucru de marţi seară, cu miniştrii de externe ai ţărilor NATO.

„La invitaţia lui Jens Stoltenberg, m-am întâlnit cu miniştrii de externe NATO pentru a le împărtăşi nevoile Ucrainei în această iarnă grea. Aliaţii au anunţat noi livrări şi s-au angajat să ne susţină atât cât este nevoie. Victoria Ucrainei va asigura pacea şi securitatea tuturor”, a spus oficialul ucrainean.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, subliniază că sprijinul imediat pentru poporul ucrainean trebuie pe deplin pregătit şi susţinut.

Geoană aminteşte că prima zi a Ministerialei NATO de la Bucureşti a fost dedicată discuţiilor despre unitatea din cadrul Alianţei şi continuarea sprijinului pentru Ucraina.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *