A demisionat șeful serviciilor de informații militare israeliene

Generalul Aharon Haliva, șeful serviciilor de informații militare israeliene, și-a dat demisia din funcție în urma atacului fără precedent lansat pe 7 octombrie 2023 de mișcarea islamistă palestiniană Hamas în sudul Israelului.

Armata israeliană a confirmat demisia generalului Haliva, atribuind-o „responsabilității sale în calitate de comandant” în gestionarea situației.

Într-un comunicat emis de armată, s-a menționat că generalul Haliva a solicitat în mod coordonat încetarea funcțiilor sale, iar acesta va părăsi armata odată ce succesorul său va fi numit. Decizia de demisie vine în contextul în care peste 1.100 de persoane au fost ucise în atacul din sudul Israelului, iar câteva sute au fost luate ostatici și duși în Fâșia Gaza de către teroriștii Hamas.

Atacul din 7 octombrie a provocat o reacție puternică în Israel, iar corespondentul Radio România a subliniat că toate serviciile de informații ale țării au avut dificultăți în gestionarea situației, amintind de evenimentele similare din trecut, precum Războiului de Yom Kippur acum 50 de ani.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *