Nicolae Ciucă: Vom avea discuții cu Olanda, pentru Schengen

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, în urma vizitei făcute joi la Bruxelles, că a discutat cu oficialii europeni despre intrarea României în spaţiul Schengen şi că vor avea loc noi discuţii bilaterale cu oficialii olandezi. În cadrul acestor întrevederi, autorităţile olandeze ar urma să se convingă de faptul că România îndeplineşte condiţiile pentru a accede în spațiul Schengen.

„Am beneficiat de rezultatele comisiei de verificare, care şi-a desfăşurat activitatea în perioada 10-12 octombrie, rezultate care au fost pozitive şi care au permis continuarea procedurilor, astfel încât să putem să avem întrunirea Consiliului JAI şi, desigur, că avem o analiză cât se poate de pertinentă”, a precizat premierul Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern, potrivit News.ro.

România a făcut tot ceea ce a fost necesar ca să îndeplinească cerinţele aquis-ului spaţiului Schengen, a subliniat prim-ministrul Nicolae Ciucă, menționând că urmează să aibă loc noi discuții bilaterale cu Olanda. ”Desigur, rămâne să rezolvăm şi să clarificăm, în bilateral, cu Olanda aspectele care sunt necesare, astfel încât să putem să convingem că, într-adevăr, avem îndeplinite condiţiile pentru a fi primiţi în spaţiul Schengen”, a punctat premierul Nicolae Ciucă.

Prim-ministrul român a precizat, și cu acest prilej, că România va pune la dispoziție toate datele de care este nevoie pentru a se evidenția că ţara noastră îndeplinește toate cerinţele, în acest scop.

La întâlnirea avută joi cu europarlamentarii români, premierul Nicolae Ciucă a pledat pentru linia diplomatică, bazată pe argumente în relaţia cu Olanda cu privire la subiectul admiterii în Schengen.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *