66 de arestați la Paris, în urma protestului agricultorilor la Arcul de Triumf

Vineri dimineaţa, un protest neanunţat al agricultorilor a perturbat liniştea Parisului, culminând cu arestarea a 66 de persoane după blocarea Arcului de Triumf. Manifestaţia, iniţiată în zori, a implicat fermieri care au utilizat baloţi de paie şi tractoare pentru a bloca celebrul bulevard.

Maşini ale poliţiei au fost dispuse în apropiere de monument în încercarea de a restabili circulaţia pe bulevardul afectat. La scurt timp după orele locale 07:00 (06:00 GMT), mașini ale poliției au fost dispuse lângă monument, iar circulația pe celebrul bulevard era încă blocată.

Protestul s-a încheiat în jurul orei 09:40, conform unui jurnalist AFP prezent la faţa locului. Cu toate acestea, alte acţiuni au avut loc în jurul Parisului, inclusiv blocarea unei ieşiri de la periferie şi poziţionarea tractoarelor în jurul altor puncte de acces ale bulevardului.

Potrivit poliţiei, un convoi de tractoare se îndreaptă spre Palatul Versailles, unde va fi „aşteptat” de forţele de poliţie. Arcul de Triumf, un simbol al Franţei dedicat soldaţilor căzuţi în luptă, a mai fost scenă a unor proteste violente în 2018, în timpul crizei sociale a „vestelor galbene”.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *