40-49 ani: cei mai multi bolnavi de coronavirus

40-49 de ani este categoria de varsta cu cele mai multe cazuri confirmate de coronavirus in Belgia. Urmeaza segmentul 50-59 de ani, iar pe locul trei grupa de varsta 30-39 de ani.

E frapant, totodata, faptul ca intervalul 20-29 de ani este mai afectat numeric decat categoria sexagenarilor.

Nici copiii nu scapa de contaminare: 11 copii belgieni sub 4 ani au fost testati pozitiv.

Explicatia? Cele mai multe cazuri de coronavirus se inregistreaza in randurile celei mai active parti a populatiei, din punct de vedere profesional si social. Aceasta este si cea mai expusa riscului de contaminare.

De asemenea, recomandarile pentru prevenirea contractarii Covid-19 sunt neglijate masiv de cetatenii “in putere”, incurajati de statisticile care arata ca gradul de gravitate a simptomelor creste o data cu varsta.

Iata, insa, ca tot din Belgia vine inca o veste alarmanta, pe langa cea privind impactul cantitativ al bolii. Trei medici din categoria de varsta 40+ sunt internati in stare grava.

Din cei 1243 de bolnavi consemnati oficial in Belgia, aproape un sfert –  361 sunt internati. Dintre acestia, 79 sunt la terapie intensiva si 51 sunt sub asistenta respiratorie. Au decedat 10 belgieni pana acum, cei mai multi octogenari.

De mentionat ca acum o saptamana Belgia se afla in situatia Romaniei ca numar de cazuri depistate. Si ca din 12 martie, din cauza suprasolicitarii sistemului medical, sunt testati doar cei in stare grava, asadar cifra reala este mult mai mare. Ca sa stim la ce putem sa ne asteptam in Romania in zilele urmatoare.

Din cauza exploziei de cazuri ca urmare a ignorarii recomandarilor de preventie, Belgia introduce de azi consemnarea la domiciliu a cetatenilor. Restrictiile de deplasare sunt, alaturi de cele instaurate luni in Franta, cele mai severe din Europa.

Mai devreme sau mai tarziu si Romania va ajunge in aceasta faza de reglementare. Bine ar fi cat mai repede, avand in vedere inconstienta multor semeni…

Europolis 

Facebook

Comentarii

91 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *