33 de nave cu cereale au plecat din porturile ucrainene

33 de nave de marfă au părăsit până acum Ucraina, în baza acordui negociat de Naţiunile Unite şi Turcia în vederea deblocării porturilor maritime ucrainene, a anunţat Ministerul ucrainean al Agriculturii, relatează The Guardian, potrivit news.ro.

Centrul Comun de Coordonare din Turcia, care monitorizează implementarea acordului, a estimat cantitatea totală de cereale şi produse alimentare exportate din cele trei porturi ucrainene de la Marea Neagră, de când a fost încheiat acordul, la 721.449 de tone.

Pe lângă cele 33 de nave care au părăsit deja Ucraina, Ministerul Agriculturii a precizat că alte 18 nave sunt în prezent încărcate sau aşteaptă permisiunea de a părăsi porturile ucrainene.

Prin acordul de la Istanbul, din 22 iulie, mediat de ONU și Turcia, Ucraina și Rusia au convenit să se reia transportul pe Marea Neagră al navelor încărcate cu cereale prin trei porturile ucrainene, dintre care cel mai mare – cu trei terminale de încărcare – este Odessa. Transportul navelor pe mare se face pe coridoare securizate, care au fost stabilite anterior.

Primul transport cu cereale a avut loc pe 1 august, când nava Razoni, sub pavilion Sierra Leone, încărcată cu porumb a părăsit portul Odessa, îndreptându-se spre Liban.

Una din primele nave care au părăsit porturile ucrainene a fost operată de ONU pentru a livra 23.000 de tone de grâu pentru populația din Etiopia.

Laura Groșereanu

Facebook

Comentarii

Un răspuns

  1. Wow, marvelous weblog structure! How long have you ever been running a blog for?
    you made running a blog look easy. The overall glance of your web site is fantastic, let alone the content!
    You can see similar here najlepszy sklep

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *