300 de zile de război în Ucraina

Războiul din Ucraina a intrat în ziua cu numărul 300. După aproape un an de la declanșarea invaziei rusești în Ucraina, conflictul a făcut sute de mii de victime în rândul militarilor, conform declarațiilor făcute de ambele tabere.

De asemenea, războiul a provocat moartea a peste 6.000 de civili, conform datelor ONU.

Preşedintele Comisiei pentru Drepturile Omului din Parlamentul ucrainean a spus, zilele trecute, că aproximativ 7,9 milioane de cetăţeni, din cei aproximativ 41 de milioane de locuitori pe care îi avea Ucraina, la sfârşitul anului trecut, au fugit din ţară.

„Şapte milioane şi nouă sute de mii de persoane au ieşit din ţară în căutarea unui refugiu în străinătate, ceea ce reprezintă 20 la sută din populaţia ţării noastre”, a spus oficialul ucrainean.

În plus, 4,9 milioane de ucraineni au fost strămutaţi la nivel intern, din cauza ostilităţilor.

După câștigurile obținute în primele luni de război, armata rusă a declanșat atacuri cu rachete asupra zonelor civile, mai ales după ce ucrainenii au reușit să recucerească zone importante din Harkov și Herson, în urma unor contraofensive reușite din toamnă.

Acum, războiul din Ucraina a intrat în a zecea lună de lupte. Ucraina a devenit un câmp de luptă în care se experimentează un nou și complicat război de uzură: strategii aparent depășite, rulate în Al Doilea Război Mondial, se combină acum cu tactici moderne și armament de ultimă generație, potrivit Digi24.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *