3 din 4 tineri români sunt pro-europeni

74% dintre tinerii români sunt pro-europeni și optimiști în ceea ce privește viitorul Uniunii Europene și au o mai mare deschidere și susținere pentru politicile europene decât alte categorii de vârstă, conform Eurobarometrului realizat de Comisia Europeană.

Aproximativ 40% dintre tineri declară că nu discută subiecte legate de politica la nivel european, însă majoritatea au o percepție pozitivă asupra modului în care funcționează democrația atât în Uniunea Europeană (63%), cât și în România (50%).

Tinerii consideră sistemul de educație una dintre principalele provocări cu care se confruntă, alături de situația economică, șomaj, locuințe și mediul înconjurător și schimbările climatice. Ei apreciază că valorile și solidaritatea sunt cele care contribuie la sentimentul de comunitate, alături de economie, educație, statul de drept și cultură.

Majoritatea tinerilor consideră că Uniunea Europeană ar trebui să beneficieze de mijloacele necesare pentru a gestiona mai bine în viitor crize precum pandemia de coronavirus (81%) și apreciază că programul NextGenerationEU va fi eficient în gestionarea efectelor pandemiei (57%), informează Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Europolis

Facebook

Comentarii

76 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *