280 millió lej sürgősségi támogatás a román gazdálkodók számára

Az Agrárkifizetési és Beavatkozási Ügynökség bejelentette, hogy Romániában közel 200 000 gazda részesülhet egy 280 millió lejes sürgősségi támogatásban.

Ezek a források részben az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból, részben pedig az Agrárminisztérium költségvetéséből származnak, és azért lettek elkülönítve, hogy ellensúlyozzák a gazdák gazdasági veszteségeit, amelyeket az ukrán gabona és olajos magvak importjának növekedése okozott.

Az elnyert összegeket az adminisztratív ellenőrzések és a helyszíni vizsgálatok eredményeként számolták ki, az 2022-ben benyújtott egységes kifizetési kérelmek alapján. Az érintett gazdák bizonyítékokkal szolgáltak azzal kapcsolatban, hogy milyen károkat szenvedtek el az ukrán mezőgazdasági termékekkel folytatott erősödő verseny következtében, és a pénzügyi támogatás segítséget nyújt az ilyen körülmények között.

A sürgősségi támogatás megítélése egyre inkább az aggodalomra utal a román mezőgazdasági szektorra gyakorolt negatív hatás miatt, amelyet az ukrán gabona és olajos magvak jelentős importja okozott. Ez a lépés az itthoni gazdák fenntarthatóságának és versenyképességének megerősítésére irányul, ezáltal erősítve Románia pozícióját az európai mezőgazdasági piacon.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *