Fără curent: Ucraina închide vămile cu România și Ungaria

Lipsa de energie electrică, după bombardamentele masive lansate miercuri de Rusia asupra Ucrainei, a obligat autorităţile de la Kiev să închidă mai multe puncte de trecere a frontierei cu România şi Ungaria, a anunţat Serviciul de Stat al Frontierelor din Ucraina, potrivit Agerpres.

Posturile de control de la frontierele Ucrainei cu România şi Ungaria nu funcţionează astăzi, potrivit agenţiilor de presă ucrainene, care citează autoritățile ucrainene.

 „Din cauza lipsei de electricitate, înregistrarea persoanelor şi vehiculelor nu se desfăşoară la punctul de control Solotvino (Slatina – Sighetu Marmației), la frontiera cu România, nici la posturile de control din Kosino (Koson) şi Dzvinkove, la frontiera cu Ungaria”, a transmis Serviciul de Stat al Frontierelor din Ucraina.

 Atacul cu rachete la care a fost supusă miercuri Ucraina, care a afectat 16 regiuni din această ţară şi pe care Rusia l-a concentrat îndeosebi asupra infrastructurii energetice, a provocat o pană de curent de proporţii, care a afectat aproape întreaga ţară.

 În fapt, capitala Kiev era, în această dimineață, fără curent electric în 70% din locuinţe şi aprovizionarea cu apă potabilă se făcea doar parţial. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri noapte, după bombardamentele ruse, că situaţia din Kiev şi din alte oraşe ucrainene este „foarte dificilă” din cauza lipsei de curent şi că va dura ceva până va fi reluată alimentarea cu energie electrică.

Share on facebook
Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.