Curtea Supremă a SUA permite Congresului să vadă declarațiile fiscale ale lui Trump

Curtea Supremă a SUA va permite unei comisii a Congresului să primească copii ale declarațiilor fiscale ale lui Donald Trump, punând capăt unei bătălii de trei ani a organismului condus de democrați pentru a vedea documentele pe care fostul președinte a refuzat să le publice încă de la prima sa candidatură la Casa Albă.

Instanța a respins cererea lui Trump de a obține un ordin care ar fi împiedicat departamentul de trezorerie să ofere șase ani de declarații fiscale ale lui Trump și ale unora dintre afacerile sale comisiei pentru căi și mijloace din Camera Reprezentanților.

Aceasta va continua să fie condusă de un președinte al partidului democrat, în acest caz congresmanul Richard Neal din Massachusetts, până când noul Congres va depune jurământul în ianuarie, cu republicanii în majoritate și, prin urmare, va ocupa președinții de comisii, în urma alegerilor de la jumătatea mandatului.

A fost a doua înfrângere a lui Trump la Curtea Supremă în tot atâtea luni și a treia în acest an.

În disputa privind declarațiile sale fiscale, Departamentul de Trezorerie refuzase să furnizeze documentele în timpul președinției lui Trump. Dar administrația Biden a declarat că legea federală este clară, potrivit căreia comisia are dreptul de a examina declarația oricărui contribuabil, inclusiv a președintelui.

Instanțele inferioare au fost de acord cu faptul că acest comitet are o autoritate largă de a obține declarațiile fiscale și au respins afirmațiile lui Trump potrivit cărora acesta a depășit limitele și a vrut doar documentele pentru a le putea face publice.

Share on facebook
Facebook

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.