Lemondott a technológiai és ipari miniszter, átalakul a minisztérium

Palkovics László technológiai és ipari miniszter lemondása után Lantos Csaba veszi át helyét. A minisztérium felépítése módosul.

Az eddig Palkovics által vezetett technológiai és ipari minisztérium által végzett feladatkörök szétosztásra kerülnek, és új energetikai minisztérium alakul Lantos Csaba vezetésével – derül ki a Telex hírközléséből. Palkovics lemondásának hírét napokig nem erősítették meg a források, november 14.-én azonban hivatalossá vált a változás. A miniszter felelős volt eddig többek között a felsőoktatással kapcsolatos ügyekért, a környezetvédelemért, klímaügyekért, technológiai fejlődésért. Ő volt az, akinek döntése nagy port kavart azzal, hogy kirúgatta az Országos Meteorológiai Szolgálat vezetőségét, amiért vihart ígértek augusztus 20.-ra, és ezért elmaradt az aznapi tűzijáték. A Telex szerint Palkovics egy évvel ezelőtt is beadta már a lemondását, de Orbán Viktor akkor nem fogadta el.

Az új miniszter Lantos Csaba, vállalkozóként ismert, aki főleg az energetikai kérdésekkel fog foglalkozni, a feljebb említett problémakörök pedig átkerülnek egyéb minisztériumok feladatkörei alá.

Molnár Adrienn

Share on facebook
Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.