Nicolae Ciucă: România va trece iarna cu bine. Depozitele de gaz, 90% pline

Depozitele de gaz ale României au depăşit cota de umplere de 90%, a anunţat, astăzi, prim-ministrul Nicolae Ciucă, spunând că populația şi companiile vor avea la dispoziţie cantitățile necesare de gaze „pentru a trece cu bine această iarnă”.

„Depozitele de gaz din România au depășit, azi, cota de umplere de 90%. Avem cu 477 milioane de metri cubi de gaz depozitați deja în plus față de anul trecut, adică 2,774 miliarde metri cubi din capacitatea totală de stocare de 3,07 miliarde. Românii și economia noastră vor avea la dispoziție întreaga cantitate de gaze necesară pentru a trece cu bine această iarnă, indiferent de cum va fi vremea”, a precizat Nicolae Ciucă, potrivit Digi24.

El a mai precizat că aproape jumătate din consumul zilnic de gaze pe perioada iernii este asigurat din producție internă, iar restul din depozite.

„Din cele 55 de milioane de metri cubi necesari pentru un consum zilnic mediu pe timpul iernii, aproape jumătate sunt produse intern, în mod curent, iar diferența este acoperită de cantitățile din depozite. Evaluările arată că nu există absolut nicio problemă în alimentarea cu gaze pentru populație, industrie, mediu de afaceri”, a mai spus premierul Nicolae Ciucă.

Potrivit platformei Gas Infrastructure Europe, depozitele de gaze ale Uniunii Europene erau asigurate, la data de 12 octombrie, în procent de 91,64%. Țările care întâmpină dificultăți în asigurarea stocurilor sunt Letonia (53,77%), Ungaria (77,65%) și Bulgaria (81,26%).

Share on facebook
Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.