20 de ani de la aderarea României la NATO

România sărbătorește două decenii de la aderarea sa la NATO printr-o campanie menită să încurajeze implicarea tinerilor în promovarea valorilor și rolului Alianței Nord-Atlantice.

În cadrul unui eveniment desfășurat ieri la București, ambasadoarea Statelor Unite, Kathleen Ann Kavalec, a evidențiat legătura strânsă dintre Statele Unite și România, atât în plan bilateral, cât și în cadrul NATO.

Parteneriatul strategic România-Statele Unite, încheiat înaintea aderării României la NATO, sub președinția lui Emil Constantinescu, a fost subliniat ca un simbol al angajamentului comun pentru promovarea păcii, securității și democrației.

Ministrul de externe, Luminița Odobescu, a subliniat importanța consolidării continue a NATO și a rolului României în cadrul organizației, încurajându-i pe tineri să se implice activ în susținerea principiilor apărate de alianță, cum ar fi libertățile individuale, drepturile omului, democrația și statul de drept.

Evenimentul găzduit de Colegiul Sf. Sava din capitală a marcat și lansarea campaniei „Born in NATO”, dedicată celor născuți după 2004. Această inițiativă este menită să promoveze rolul și valorile Alianței Nord-Atlantice în rândul tinerilor.

La 29 martie, acum două decenii, România a aderat oficial la NATO prin depunerea instrumentelor de ratificare la Washington, subliniindu-se că fără alianță, țara ar fi putut fi într-o situație similară cu cea a Ucrainei, a declarat fostul președinte Emil Constantinescu.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *