Rusia respinge condiția SUA pentru discuții de pace în Ucraina

Kremlinul a respins condiţia stabilită de preşedintele SUA pentru a avea discuții directe cu Vladimir Putin privind încheierea războiului dim Ucraina, informează Agerpres.

„Biden a spus de facto că negocierile vor fi posibile numai după ce Putin va părăsi Ucraina”, ceea ce Moscova „evident” că respinge, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov. „Operaţiunea militară continuă”, a adăugat el.

Preşedintele Vladimir Putin este deschis discuţiilor despre o posibilă soluţionare a conflictului în Ucraina, dar refuzul Statelor Unite de a recunoaşte teritoriile anexate ca fiind ruse împiedică găsirea unui posibil compromis, a explicat Kremlinul. „Preşedintele Federaţiei Ruse a fost întotdeauna, este şi rămâne deschis negocierilor pentru a ne asigura interesele”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, întrebat despre remarcile lui Biden.

Joe Biden a declarat joi că este pregătit să discute cu Putin, dacă şeful de la Kremlin ar căuta o modalitate de a pune capăt războiului, dar că Putin nu a indicat încă acest lucru. „Sunt gata să vorbesc cu Putin în cazul în care caută o modalitate de a pune capăt războiului. Nu a făcut-o încă”, a declarat joi preşedintele SUA, în cadrul unei conferinţe de presă cu omologul său francez.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *