19 avioane chineze au intrat în zona de apărare a Taiwanului

Ministerul taiwanez al Apărării a declarat miercuri că a observat 19 avioane ale forțelor aeriene chineze în zona sa de apărare aeriană în ultimele 24 de ore, parte a ceea ce Taipei numește hărțuire regulată din partea Beijingului.

Taiwanul, pe care China îl consideră teritoriu propriu, se plânge de aproximativ trei ani de intensificarea activităților militare chinezești în apropierea insulei, în timp ce Beijingul încearcă să își afirme pretențiile de suveranitate.

Pe de altă parte, China a declarat că activitățile sale în zonă sunt justificate deoarece încearcă să își apere integritatea teritorială și să avertizeze Statele Unite împotriva „conlucrării” cu Taiwanul, în ciuda furiei pe care acest lucru o provoacă în Taipei.

Ministerul taiwanez al Apărării a declarat că 19 avioane de luptă J-10 au zburat în colțul sud-vestic al zonei de identificare a apărării aeriene a insulei, sau ADIZ, deși mai aproape de coasta chineză decât de cea a Taiwanului, potrivit unei hărți publicate de minister.

Forțele taiwaneze au monitorizat situația, inclusiv prin trimiterea propriilor avioane ale forțelor aeriene, a adăugat ministerul, folosind formularea obișnuită pentru răspunsul său la astfel de incursiuni chinezești. Cu toate acestea, aeronava nu a traversat linia mediană sensibilă a Strâmtorii Taiwan, care a servit anterior ca o barieră neoficială între cele două părți, dar pe care forțele aeriene chineze o survolează aproape zilnic de la organizarea unor jocuri de război în apropiere de Taiwan în august anul trecut.

Facebook

Comentarii

84 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *