116 cetățeni moldoveni au primit interdicție de a intra în România

Un grup de 116 persoane care se pregăteau să protesteze în București, în timp ce președintele Maia Sandu participa la Congresul Partidului Popular European (PPE), au fost sancționate cu interdicție de intrare în România. Protestul ar fi fost finanțat de către oligarhul fugar Ilan Șor.

Informația a fost confirmată de către Viorel Țentiu, șeful Direcției Cooperare Polițienească Internațională a Inspectoratului General al Poliției (IGP). Potrivit acestuia, interdicția a fost impusă de o structură din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) din România și are ca temei îngrijorări ce țin de securitatea națională.

„Acelui grup de tineri apropiat de Șor i-au fost impuse interdicții de a intra în România de către autoritățile abilitate din respectivul stat. Interdicția a fost impusă de instituțiile abilitate din statul respectiv. Nu vă pot spune cu exactitate care este perioada pentru care au fost impuse interdicțiile, deoarece decizia aparține lor și mai corect ar fi să-i contactați pe ei. Interdicția a fost aplicată în urma unor analize și respectiv, ca și concluzie, acei tineri au prezentat și prezintă un pericol pentru securitatea națională a României. Mai mult ca atât, aici a fost vorba despre România, însă, în cazul în care alți tineri sau aceeași tineri vor prezenta pericol și pentru alte state europene la fel va fi aplicată interdicția deoarece ei la direct atentează la securitatea națională a oricărui stat”, a declarat Țentiu pentru Ziarul de Gardă.

Oficialul a subliniat că lista celor sancționați ar putea suferi modificări ulterioare, în funcție de informațiile primite de la autoritățile române.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *