115 román állampolgárt repatriáltak vasárnap Izraelből, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (MAE) közleménye szerint

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (MAE) bejelentette, hogy vasárnap, 2023. október 8-án, összesen 115 román állampolgárt repatriáltak Izraelből, miután romlott a biztonsági helyzet Izrael Állam és a Gázai övezet területén. A román hatóságok ezt a hazahozatalt a MAE Válságkezelő Testülete koordinálta, együttműködve a bukaresti izraeli nagykövetséggel és a Ramallah-i román Képviselettel.

A térség feszült helyzete miatt a román hatóságok továbbra is erőfeszítéseket tesznek a román állampolgárok és a területen tartózkodó román zarándokcsoportok azonosítására és hazahozatalára. A repatriálást egy magáncég üzemeltette repülőjárat segítségével hajtották végre.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium emlékeztet a román állampolgárokra, akik Izrael Államba terveznek utazni, hogy halasszák el utazásukat és ellenőrizzék a MAE internetes oldalán található „Utazási figyelmeztetések” részt (https://www.mae.ro/travel-alerts/2938) a térségben aktuális információkért.

Az Izraelben tartózkodó román állampolgárokat arra ösztönzik, hogy vegyék fel a kapcsolatot a bukaresti izraeli nagykövetséggel és értesítsék jelenlétüket a térségben. Ezt az eljárást az alábbi e-mail címen tehetik meg: telaviv@mae.ro, és a következő telefonszámokon érhetik el a bukaresti izraeli nagykövetséget: +972 54 5643279, valamint a Haifai Főkonzulátust: +972 543 998 038. Ezek az információk létfontosságúak lehetnek a román állampolgárok gyors elérhetőségéhez szükség esetén.

További információkért a román állampolgárokat arra ösztönzik, hogy ellenőrizzék a http://telaviv.mae.ro, https://consular-protection.ec.europa.eu/travel-advice_en és www.mae.ro internetes oldalakat a „Utazási tanácsok” részben. A MAE emlékeztet továbbá arra is, hogy a külföldre utazó román állampolgárok rendelkezésre áll a „Egy SMS mentheti meg az életed!” tájékoztató kampány részeként működő SMS-riasztás szolgáltatás, mint a sürgősségi helyzetekben való gyors tájékoztatás egy további eszköze.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *